EXPERIMENTANDO COA FROITA

15 abril 2016


E terceiro reto conseguido!!!!!!! Dentro do concurso de "Froita, un botín saboroso", no terceiro reto aprendimos a diferenciar e a nomear os catro sabores principais: ÁCIDO, DOCE, SALGADO e AMARGO.

Nunha mesa colocamos noces, azucre, limón e chocolate sen azucre. En grupos,degustamos os alimentos da mesa e unha vez que pasamos todos por alí, intentamos averiguar de que tipo era cada un. Como somos moi listiños, todos acertamos á primeira.

Aquí tedes unhas imaxes da degustación. As súas cariñas dinno todo, non credes?


A continuación, se lles presentou a froita dende unha perspectiva inesperada: a través da química. Fixemos tres grupos e a cada un lle tocou preparar un experimento.

- Experimento con mandarina


EXPLICACIÓN:


- Experimento con mazá e  limón


EXPLICACIÓN:


- Experimento da bombilla


EXPLICACIÓN:


E xa para rematar, que mellor que preparar un delicioso BATIDO TROPICAL para tomar antes do recreo? Ollade, ollade, como o preparamos.




Antes de recoller todo, invitamos aos nosos compañeiros de 4º da clase do lado e tamén aos de 2º que están estudando os obxectos que se hunden e os que frotan, á nosa clase para ver os nosos experimentos:

2 comentarios:

Blanca Lafarga dixo...

Los niños han aprendido mucho con unos experimentos preciosos. Algunos no los conocía, gracias por compartir.
Un besico.

Ana Martinez dixo...

Gracias Blanca. Se lo han pasado muy bien y además han aprendido mucho. Un saludo y buen finde.