Pages

15 abril 2016

EXPERIMENTANDO COA FROITA


E terceiro reto conseguido!!!!!!! Dentro do concurso de "Froita, un botín saboroso", no terceiro reto aprendimos a diferenciar e a nomear os catro sabores principais: ÁCIDO, DOCE, SALGADO e AMARGO.

Nunha mesa colocamos noces, azucre, limón e chocolate sen azucre. En grupos,degustamos os alimentos da mesa e unha vez que pasamos todos por alí, intentamos averiguar de que tipo era cada un. Como somos moi listiños, todos acertamos á primeira.

Aquí tedes unhas imaxes da degustación. As súas cariñas dinno todo, non credes?


A continuación, se lles presentou a froita dende unha perspectiva inesperada: a través da química. Fixemos tres grupos e a cada un lle tocou preparar un experimento.

- Experimento con mandarina


EXPLICACIÓN:


- Experimento con mazá e  limón


EXPLICACIÓN:


- Experimento da bombilla


EXPLICACIÓN:


E xa para rematar, que mellor que preparar un delicioso BATIDO TROPICAL para tomar antes do recreo? Ollade, ollade, como o preparamos.




Antes de recoller todo, invitamos aos nosos compañeiros de 4º da clase do lado e tamén aos de 2º que están estudando os obxectos que se hunden e os que frotan, á nosa clase para ver os nosos experimentos:

2 comentarios:

  1. Los niños han aprendido mucho con unos experimentos preciosos. Algunos no los conocía, gracias por compartir.
    Un besico.

    ResponderEliminar
  2. Gracias Blanca. Se lo han pasado muy bien y además han aprendido mucho. Un saludo y buen finde.

    ResponderEliminar

Grazas por comentar. Os teus comentarios son sempre benvidos.