EXPERIMENTANDO COA FROITA
E terceiro reto conseguido!!!!!!! Dentro do concurso de "Froita, un botín saboroso", no terceiro reto aprendimos a diferenciar e a nomear os catro sabores principais: ÁCIDO, DOCE, SALGADO e AMARGO.
Nunha mesa colocamos noces, azucre, limón e chocolate sen azucre. En grupos,degustamos os alimentos da mesa e unha vez que pasamos todos por alí, intentamos averiguar de que tipo era cada un. Como somos moi listiños, todos acertamos á primeira.
Aquí tedes unhas imaxes da degustación. As súas cariñas dinno todo, non credes?
A continuación, se lles presentou a froita dende unha perspectiva inesperada: a través da química. Fixemos tres grupos e a cada un lle tocou preparar un experimento.
- Experimento con mandarina
EXPLICACIÓN:
- Experimento con mazá e limón
EXPLICACIÓN:
- Experimento da bombilla
EXPLICACIÓN:
E xa para rematar, que mellor que preparar un delicioso BATIDO TROPICAL para tomar antes do recreo? Ollade, ollade, como o preparamos.
Antes de recoller todo, invitamos aos nosos compañeiros de 4º da clase do lado e tamén aos de 2º que están estudando os obxectos que se hunden e os que frotan, á nosa clase para ver os nosos experimentos:
2 comments:
Los niños han aprendido mucho con unos experimentos preciosos. Algunos no los conocía, gracias por compartir.
Un besico.
Gracias Blanca. Se lo han pasado muy bien y además han aprendido mucho. Un saludo y buen finde.
Publicar un comentario